Αικατερίνη Γεωργούλη

Καθηγήτρια

member-image
E-mail: kgeor@teiath.gr
Τηλέφωνο: +30 210-5385869
Fax: +30 210-5910975
Γραφείο: Κ16.216, Κτήριο Πληροφορικής
Προσωπική Ιστοσελίδα: http://users.teiath.gr/kgeor
Τομέας:

Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών

Σπουδές:
  • Διδακτορικό, Τμήμα Πληροφορικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας, 2000.
  • Master, Faculty of Technology and Faculty of Human Sciences, Πανεπιστήμιο Plymouth, U.K, 1993.
  • Πτυχίο, Τμήμα Μαθηματικών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας, 1977.
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:

Ανάπτυξη Νοημόνων Εκπαιδευτικών Συστημάτων Διδασκαλίας και Αξιολόγησης, Έμπειρα Συστήματα, Νευρωνικά Δίκτυα, Γενετικοί Αλγόριθμοι, Μάθηση εξ Αποστάσεως, e-Learning

Σύντομο Βιογραφικό:

Έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με ιδιωτικές εταιρίες ως Αναλύτρια-Προγραμματίστρια και Υπεύθυνη Μηχανογράφησης (1977-1980), και ως Υπεύθυνη Εφαρμογών στη Μηχανογράφηση του Υπουργείου Γεωργίας (1980-1986). Το 1986 εξελέγη μόνιμη καθηγήτρια εφαρμογών του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας και από το 2010 είναι Καθηγήτρια του ίδιου τμήματος.

Είναι μέλος ερευνητικών ομάδων, κριτής εργασιών ελληνικών συνεδρίων με διεθνή συμμετοχή, και μέλος της οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων. Έχει συγγράψει ένα βιβλίο με τίτλο “Μεταφραστές Γλωσσών Προγραμματισμού” και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με σύστημα κριτών.

Ασχολείται ενεργά με τη Διαρκή Επιτροπή Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ένωσης Ελλήνων Επιστημόνων Πληροφορικής (ΕΠΥ), στα πλαίσια της οποίας αποτελεί μέλος της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής του ετήσιου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής για τη Β’θμια Εκπαίδευση, για τη διεξαγωγή του οποίου είναι υπεύθυνη. Είναι επίσης υπεύθυνη της ελληνικής αποστολής στην Ετήσια Ολυμπιάδα Πληροφορικής.

Internationalisation I18n