Το Τμήμα Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας γιόρτασε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2009 τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του με την πραγματοποίηση εορταστικής εκδήλωσης στο Συνεδριακό Κέντρο του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 400 περίπου προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων μέλη Δ.Ε.Π. πολλών Τμημάτων Πληροφορικής Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., μέλη Ε.Π. του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, πολλοί απόφοιτοι του Τμήματος Πληροφορικής, καθώς και φοιτητές του Τμήματος. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της California στο Berkeley των Η.Π.Α. Χρήστος Παπαδημητρίου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Προϊστάμενος του Τμήματος, Καθηγητής Νίκος Βασιλάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή εικόνα του Τμήματος Πληροφορικής, στην ανάγκη εξοικείωσης όλων με την Επιστήμη της Πληροφορικής και κυρίως τις εφαρμογές της, στους στόχους του Τμήματος και τις προοπτικές του για το εγγύς μέλλον, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη θετική εξωτερική αξιολόγηση του Τμήματος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Αλέξανδρος Παλαιός ως εκπρόσωπος των αποφοίτων του Tμήματος, ο κ. Δημήτρης Νούλας, εκπρόσωπος των φοιτητών του Τμήματος, ο κ. Γιάννης Τσιαδής, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Σ.Ε.Π.Ε.), ο κ. Νέστορας Ιωαννίδης, Επ. Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Πρόεδρος των Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (Ε.Π.Υ.), η Βουλευτής κ. Θάλεια Δραγώνα ως Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Καθηγητής Θανάσης Κυριαζής, ο τ. πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, και ο Προέδρος του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Καθηγητής Δημήτριος Νίνος.

Ο Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Αθανάσιος Τσουροπλής, παρουσίασε το Τμήμα Πληροφορικής και το βασικό στόχο-όραμα του Τμήματος που είναι η ανάδειξή του ως ένα από τα καλύτερα Τμήματα Πληροφορικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση σε ό,τι αφορά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τη θέση των πτυχιούχων του στην αγορά εργασίας. Αναφέρθηκε στην αποστολή του Τμήματος, στους σκοπούς του προγράμματος σπουδών, στις βασικές δράσεις του Τμήματος κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων για την επίτευξη των σκοπών αυτών, καθώς και στην ανάγκη να αναληφθούν νέες δράσεις για τη συνέχιση και την ενδυνάμωση του οράματος.

Η Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής Γραμματή Πάντζιου, παρουσίασε εν συντομία το έργο του Καθηγητή Χρήστου Παπαδημητρίου και τον κάλεσε στη συνέχεια στο βήμα για την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με θέμα «Η Μαγεία της Πληροφορικής». Ο Χρήστος Παπαδημητρίου αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στην προϊστορία και την ιστορία της επιστήμης και στις βασικές αρχές της, παρουσίασε τις νέες εξελίξεις και αναφέρθηκε στην ανάγκη για μελέτη του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο διαδίκτυο ως το πρώτο πληροφορικό τεχνούργημα που πρέπει να το προσεγγίσουμε με ταπεινοφροσύνη και με την «επιστημονική μέθοδο», και το οποίο πρέπει να μελετήσουμε διότι αποτελεί νέο κλάδο της Πληροφορικής, ο οποίος συνδυάζει αλγορίθμους και πολυπλοκότητα με στοιχεία κοινωνικών (αλλά συχνά και φυσικών-βιολογικών) επιστημών.

Την εκδήλωση έκλεισαν οι Μουσικοί Αλέγρη Βουργαράκη – Φλάουτο και Τριαντάφυλλος Μπαταριάς – Κιθάρα.

Εκδήλωση για τα 25 χρόνια πληροφορικής

Video:Α’,Β’,Γ’

pliroforiki (4)-min
pliroforiki (6)-min
pliroforiki (9)-min
pliroforiki (12)-min
pliroforiki (14)-min
pliroforiki (18)-min
pliroforiki (19)-min
pliroforiki (23)-min
pliroforiki (44)-min
pliroforiki (37)-min
pliroforiki (33)-min
pliroforiki (32)-min
pliroforiki (29)-min
pliroforiki (27)-min
pliroforiki (25)-min
pliroforiki (46)-min
pliroforiki (54)-min
pliroforiki (57)-min
pliroforiki (68)-min