Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας
Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας δημιουργήθηκε στα πλαίσια του νόμου 1404/83, ως Τμήμα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.ΕΦ.) με όνομα «Τμήμα Ανάλυσης και Προγραμματισμού Η/Υ» και δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του τον Οκτώβριο του 1983. Το ακαδημαϊκό έτος 1988-1989, το Τμήμα μετονομάστηκε σε Τμήμα Πληροφορικής και, το 2013, σύμφωνα με το ΦΕΚ Α’ 133/5-6-13 μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. με κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου: α) Μηχανικοί Δικτύων, β) Μηχανικοί Η/Υ, γ) Μηχανικοί Λογισμικού.

Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος αποσκοπεί στην προετοιμασία επιστημόνων Πληροφορικής με βασικό στόχο την ικανοποίηση των αναγκών της αγοράς και της κοινωνίας σε εξειδικευμένα στελέχη με υψηλού επιπέδου γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες στις Τεχνολογίες της Πληροφορικής αλλά και των Επικοινωνιών.

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας ήταν ένα από τα πρώτα πέντε Τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης τα οποία αξιολογήθηκαν από εξωτερικούς αξιολογητές της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (Α.ΔΙ.Π.). Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης ήταν ιδιαίτερα θετικά.

Κατευθύνσεις Προγράμματος Σπουδών
ΑνακοινώσειςΠροκηρύξειςΕκδηλώσεις
Internationalisation I18n